Trump maakt geschiedenis met zijn nu al legendarische muur. In Nederland zien we wel meningen van Amerikanen over Trump in de media, maar hoe gaat het met de Mexicanen? Salvador (21) is geboren en getogen in Mexico-stad: “Na de inauguratie van Trump is er hier onzekerheid. ” Verder zegt hij dat de VS altijd al een ‘historische vijand’ is geweest, maar nooit is het zo erg geweest als nu.

Verder zegt Salvador: “Het is al moeilijk genoeg met de corruptieschandalen in onze overheid, de slechte beleidsvoering wat betreft de economie, en nu maakt de Trumpfactor het alleen maar frustrerender.” Hij vreest verder dat er een anti-VS gevoel komt: “Een nieuwe radicale kandidaat krijgt nu veel meer steun.”

Ook Carlos (19) is geboren in Mexico, maar woont sinds zijn vijfde in Nederland. Hij gaat elk jaar terug naar Mexico om familie te bezoeken, zo ook afgelopen maand, hij vertelt welke verschillen hij ziet tussen voorgaande jaren, en nu.