Verschrikkelijke dates. We hebben ze allemaal wel gehad. Je ziet je date zitten en loopt het liefst linea recta de andere kant op. En we zijn niet de enige. Steeds meer vrouwen ervaren hun online gevonden dates als teleurstellend. De één is nog meer tenenkrommend dan de ander. Dit levert niet echt happy faces op. Deze meiden lieten hun gezichtsuitdrukking fotograferen terwijl ze terug dachten aan deze droomdate. 

Bente

19 jaar oud,

Bijnaam date: Li’l wee

Ontmoet via: Tinder

Cijfer: 5

“Het was eigenlijk alles wat ik niet verwachte. Niet bepaald een lust voor het oog, terwijl hij er op zijn foto’s goed uit zag. Maar ach, we zijn wat gaan drinken. Tijdens het praten viel me al op dat zijn stem de hele tijd oversloeg. Niet echt aantrekkelijk, vind ik. Na wat drankjes werd ik een beetje tipsy. Ik had de trein naar huis gemist… en moest blijven slapen. Na nog wat wijntjes belandden we samen in bed. Toen begon de ellende. Het soort van seksen begon, bleek dat hij een micropenis had. Echt wel sneu, daar kan je niks aan doen. Maar het was echt ellendig. De morning-after was ongemakkelijk als wat, hij wilde knuffelen en ik dacht: Ik moet hier weg. Toen ben ik met de noorderzon vertrokken en hem vriendelijk bedankt voor een volgende afspraak.”

                                                                                                                              

Cleo

19 jaar oud

Bijnaam date: Cultuurbarbaar

Ontmoet via: Tinder

Cijfer: 4

“Ik ging met mijn date naar een geluidstour in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Ik vond het leuk dat we samen echt een ‘uitje’ deden, in plaats van ergens wat drinken. Ze leek niet zo veel op haar foto’s. Daar leek ze heel spontaan en vrolijk, maar dat bleek wel mee te vallen. Ik dacht eigenlijk meteen: Dit gaat ‘m niet worden. Eenmaal in het museum was ze totaal niet geïnteresseerd in wat er om haar heen was. Ze wilde alleen naar het museum omdat deze geluidstour was ingesproken door een bekende Nederlander. Niet eens omdat ze kunst mooi vindt. Bleek het dat ze al eerder naar deze tour was geweest maar dan met een vriendin. Het viel echt tegen. De gemeenschappelijke interesse was echt nul. Dit was mijn eerste en meteen ook mijn laatste Tinderdate.”

Olleke

19 jaar oud

Bijnaam date: Elite-boy

Ontmoet via: online chatsite

Cijfer: 6

“Mijn date was op het begin heel spannend. Ik had hem ontmoet via een chatsite en had nog geen foto’s van hem gezien. Ik wist dus ook niet wat ik moest verwachten. Toen ik hem eenmaal zag, viel het niet geheel tegen. Maar daarna werd het echt een ramp. We gingen wat drinken samen, maar waar… Hij had echt het meest domme tentje uitgezocht in heel de stad. Er was geen hond te bekennen wat het redelijk ongemakkelijk maakte. Daarnaast was hij best wel een kakkertje, en redelijk vol van zichzelf. Op het moment vond ik het best oké, maar achteraf gezien was het echt een debiele date.”

Larissa

20 jaar oud

Bijnaam date: Knijp ’t weg

Ontmoet via: Tinder

Cijfer: 4

“Ik had hem ontmoet via Tinder. Mijn eerste en laatste, dankzij deze ervaring. Hij leek gewoon op zijn foto’s die hij op zijn profiel had staan, dus ik stond niet voor erg vreemde verrassingen. Hij was alleen wat kleiner dan ik had verwacht, maar ja, ik ben ook wel best lang. Toen we wat gingen drinken kwam de echte verrassing. Telkens als hij praatte, had hij een super opvallende tik. Als hij knipperde kneep hij zijn ogen kei hard dicht en trok daarbij zijn neus omhoog. Ik kon echt moeilijk volgen wat hij aan het vertellen was, omdat ik alleen maar aan het letten was op wat hij deed met zijn gezicht. Ik werd echt de hele tijd zo afgeleid. Ik kon niet om die spastische oogtrekjes heen. Ik had zelfs de neiging om die tik zelf na te gaan doen. Puur omdat je er niet omheen kon. Het was redelijk awkward.”

Amber

22 jaar oud

Bijnaam date: Ten-second-guy

Ontmoet via: Tinder

Cijfer:1

“Eerlijk gezegd was ik op zoek naar een rebound. Niet een echte date dus. Het begon al met het type, deze jongen was eigenlijk helemaal niks voor mij. Toen we in bed belandden was het hele gebeuren snel voor bij. Echt heel snel… Daarom is mijn verhaal ook niet zo lang, haha! Na één aanraking was hij al ‘klaar’. Zo ongemakkelijk. Ik zei snel iets van ‘Oh, maakt niks uit’, en ben snel naar de kamer van een vriendin gelopen. Ik ben daar blijven zitten tot hij weg was want ik wilde echt niet meer de hele nacht naast hem liggen!”