Fontys Hogeschool voor de Kunsten organiseert vrijdag 10 februari een manifestatie van One Billion Rising. Deze actie wordt gehouden doormiddel van een flashmob op het Pieter Vreedeplein in Tilburg.

One Billion Rising is een wereldwijd initiatief dat zich inzet tegen het geweld dat vrouwen wordt aangedaan. De eerste campagne vond plaats op Valentijnsdag 2012 en begon als een oproep tot actie op basis van de gegevens dat 1 op de 3 vrouwen op de wereld zal worden geslagen of verkracht in haar leven. Met bijna 7 miljard vrouwen op de wereld komt dit uit op meer dan 1 miljard vrouwen. Op 14 februari worden er over de hele wereld acties gehouden tegen dit probleem.

”Rise up on 2-14 to end Violence against Women in a global event! @vday http://onebillionrising.org/

De flashmob wordt uitgevoerd door 70 studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Dit jaar pakken ze het groter aan, niet alleen fontys maar ook de dansvooropleiding van Koning Willem II college, middelbare scholieren van 2college JozefMavo, De Nieuwste School en vluchtelingen uit een AZC doen mee. “Vorig jaar hadden we een flashmob op het Pieter Vreedeplein, dat is nu anders. Het is nu een ‘Rise’ waarbij we de dans een aantal keer doen om daadwerkelijk op te komen voor het One Billion Rising initiatief”, vertelt Latoya D’Hollander van de FHK. “Wat ook nieuw is, is dat er nu een zangeres met band van Fontys Academy of Music and Performing Arts enkele nummers zullen brengen.”

Ze roepen iedereen op om mee te doen met ‘The Rise’!

Wil je nu meedoen met deze actie? Vrijdag 10 februari tussen 12:00 en 14:00 is het allemaal te doen op het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Zie hieronder de instructievideo om de dans te leren!