SoccerSquash, ken je dat? Het woord verklapt het eigenlijk al. De sport is een combinatie van voetbal en squash. SoccerSquash is enorm snel gegroeid in populariteit. Cees Noordermeer van de Soccer Squash Bond Nederland (SSBN) vertelt hier meer over:

 ‘’Het is vijf jaar geleden ontstaan in sport en fitnesscentrum Max in Beverwijk. Rick van Luttikhuizen is de bedenker en oprichter van de sport. We zijn op dit moment bezig met het oprichten van een samenwerkingsverband met een softwareontwikkelaar die verschillende databases, sportstatistieken en classificaties maakt voor verschillende sportbedrijven dan wel instellingen. We willen een gestructureerd overzicht opstellen voor SoccerSquash, zodat geïnteresseerden sportkennis kunnen opdoen door informatie, uitslagen en nieuwselementen te bekijken. Dit kan gerealiseerd worden in de vorm van een app, site of tool. In 2018 wordt dit project daadwerkelijk in werking gezet.

 SoccerSquash wordt gespeeld met een speciale SoccerSquash-bal op een standaard squashbaan. Bij SoccerSquash is het de bedoeling dat je de bal via de muur schiet dat deze voor je tegenstander moeilijk te retourneren is. Hij mag maximaal één keer stuiteren en je mag hem maximaal drie keer raken. Je kunt de bal dus ook direct terugspelen en “uit de lucht” nemen waarmee je het spel aanzienlijk versnelt en je tegenstander onder druk zet. Je kan de bal met alles raken behalve je armen en handen. Gebeurt dit wel dan is het punt voor de tegenstander.

De populariteit van de sport is ontstaan in de Randstad. Aanvankelijk duurde het lang voordat de sport meer bekendheid kreeg. Dit had te maken met het feit dat veel mensen niet goed wisten wat de sport inhield. Na verloop van tijd kregen meer mensen ruchtbaarheid van de sport en werd Soccersquash steeds populairder. Tegenwoordig hebben we een groot bereik en krijgen we aanvragen vanuit heel Nederland.

De sport groeit enorm snel en steeds meer mensen willen de sport beoefenen. Ook zijn er verschillende teams en sportinstellingen waar je de Soccersquash kan beoefenen. Dit kun je tegenwoordig op veel verschillende plekken in Nederland beoefenen. Voorbeelden hiervan zijn Beverwijk, Haarlem en Valkenswaard. We willen een zo groot mogelijke doelgroep bereiken. Zowel jong als oud kan de sport beoefenen.

De sport is afgeleid van squash met dezelfde regels, alleen dan met een bal en trapvorm in plaats van een racket. Soccersquash is niet in een exact land of op een bepaalde plaats ontstaan. Het is in meerdere landen ontstaan, onder andere in Amerika.  Ook bestaan er documenten uit 1980 waar men in een soort gelijke setting de sport beoefende. ‘’Voor ons als SSBN is de sport 5 jaar geleden ontstaan in sportcentrum Max in Beverwijk.’’