De wachttijden van Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen(CBR) van de auto-examens zouden te lang zijn. Zo meldt het Algemeen Dagblad(AD) op dinsdagmiddag. Volgens het CBR zijn de wachttijden weer nagenoeg normaal.

7 tot 10 weken wachten

Veel rijscholen kampen met langere wachttijden om het rijexamen af te geven. Vaak is dit zeven tot tien weken, soms wel langer. Volgens Irene Heldens, Communicatieadviseur van het CBR, is het zo dat grote en kleine rijscholen in principe geen verschil hebben in wachttijden. Maar volgens de eigenaar van rijschool Finish.nu zit dat anders.

Reden van de lange wachttijd

Het CBR geeft aan dat de drukte van vorig jaar te maken heeft met aantrekkende economie en de 17-jarige die examen deden. “Het aantal 17-jarige is flink gestegen het afgelopen jaar, over het algemeen bij 18-plussers is het slagingspercentage hetzelfde gebleven.”, meldt Heldens.