Slechts vier maanden geleden maakte Linda Hummel haar Instagrampagina aan. Op de pagina, die openbaar is, plaatst ze vooral foto’s van interieurs. Op dit moment heeft Linda al 1300 volgers en mag ze wel eens producten weggeven die ze van bedrijven krijgt.

Door de moeilijke bevalling van haar dochtertje is Linda fysiek beperkt geraakt. Om toch een beetje bezig te blijven, besloot ze om foto’s te gaan maken van haar interieur en die op Instagram te plaatsen. In vier maanden tijd heeft ze al 1300 volgers.

Scheef beeld
“Op familiedagen mocht ik nooit de foto’s maken omdat het beeld altijd scheef was,” vertelt Linda. Ze kwam er gaandeweg achter dat ze veel beter was in het fotograferen van stilstaande objecten.
“Ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan,” zegt ze. “Al nadat ik twee maanden bezig was, werd ik voor het eerst benaderd door een bedrijf om spullen weg te geven onder mijn volgers. Nu krijg ik soms ook van bedrijven producten gratis. Hier moet ik dan wel een paar foto’s van maken en op Instagram zetten.” Linda neemt daarom ook alleen maar producten aan die ze zelf leuk vindt.

Linda is altijd eerlijk tegenover haar volgers als ze een product promoot. “Ik snap niet zo goed waarom je er geheimzinnig over moet doen. Het is belangrijk om altijd transparant te zijn tegenover je volgers vind ik.”

Het perfecte plaatje
Linda is niet hele dagen bezig om foto’s te maken. “Ik denk natuurlijk wel de hele tijd na over wat ik kan fotograferen en wat leuk is om op de foto te zetten. Als ik dan een idee voor een foto heb schiet ik het perfecte plaatje wel eens in één keer, maar het kan ook zo zijn dat ik er een halfuur over doe om het goed in beeld te brengen.”

Wat ze wel de hele dag door doet is haar Instagram in de gaten houden. “Ik heb gemerkt dat je volgers het waarderen wanneer je direct antwoord geeft op hun reacties. Ze zijn dan eerder geneigd om je te blijven volgen.” Linda heeft ook nog nooit negatieve reacties gehad. “Ik denk dat dat komt omdat mensen volgen wat ze leuk lijkt. Als ze mijn foto’s niet leuk zouden vinden, dan zouden ze mij ook niet volgen.”

Tips
Als laatste wil Linda graag nog wat tips geven om te groeien op Instagram. “Het is vooral belangrijk dat je foto’s op het juiste moment post. Zo heb ik gemerkt dat foto’s die ik ’s avonds plaats beter worden bekeken dan de foto’s die ik overdag plaats.”

Verder is het gebruik van de juiste hashtags ook belangrijk volgens Linda. “Je moet zorgen dat je vindbaar bent voor je publiek. Dit doe je door zoveel mogelijk van die hashtags te gebruiken.” Populaire hashtags zijn bijvoorbeeld #binnenkijken, #interieurstyling en #wonen. “Ook is het natuurlijk belangrijk om te kijken wat anderen plaatsen op Instagram. Daar kun je ook veel van leren,” aldus Linda.