De gemeente Eindhoven heeft budget beschikbaar gesteld voor de renovatie van de baan van Eindhoven Atletiek. In december liet de vereniging weten dat ze de baan flink wil uitbreiden om het groeiend aantal leden aan te kunnen.

De atletiekbaan stond volgens voorzitter Patrick Stassen op de lijst om gerenoveerd te worden. “Als je gaat renoveren, ga je natuurlijk nadenken over toekomstplannen.” Stassen betreurt dat de atletiekbaan nu rondom slechts zes banen breed is.“ De gemeente Eindhoven wil de stad graag op de kaart zetten door grote evenementen te organiseren. Met een atletiekbaan van zes banen breed komen wij niet in aanmerking om nationale of internationale atletiekwedstrijden te organiseren.” Om deze evenementen te mogen organiseren, moet de vereniging haar baan verbreden naar acht loopbanen.

Gehandicapten

Eindhoven Atletiek wil de locatie ook toegankelijker maken voor haar veertig leden met een handicap. “Op de cirkel bij het discuswerpen komen fixatiepunten zodat de rolstoel vast kan worden gezet aan de grond. Als we dit niet hebben gaat de rolstoel bij het werpen alle kanten uit”, aldus Stassen.

De loopbanen krijgen om en om een andere kleur. Volgens de voorzitter is dit een handig hulpmiddel voor visueel en verstandelijk beperkten. “Tegen hen kun je dan zeggen dat ze bijvoorbeeld in de blauwe baan moeten starten, en natuurlijk ook in diezelfde baan moeten eindigen.” Ten slotte wordt de verspringbak verbreed zodat de blinden en slechtzienden meer kans hebben om in de bak te springen.

Werkzaamheden

De renovatie start al in de eerste week van juli en tweeënhalve maand later is de atletiekbaan weer volledig operationeel. In de tussentijd zullen de hardlopers trainen in parken in de buurt. Sporters op de technische nummers, zoals verspringen en discuswerpen, kunnen terecht bij atletiekverenigingen in andere gemeenten.

Klik op de punten in de afbeelding hieronder om de aanpassingen te bekijken.