Pinterest is al een paar jaar razend populair onder creatievelingen. Er staan ontelbaar veel leuke do it yourself  knutsels en ‘makkelijke recepten’ op de site. Maar zijn die ‘makkelijke recepten’ wel zo makkelijk voor een student? Hieronder een fotoreportage over hoe het mij verging met een ‘simpel’ baksel: konijnenbroodjes.

Dit zijn de konijnenbroodjes zoals ze op Pinterest staan. Het recept zou makkelijk moeten zijn dus ik heb goede hoop. (Bron foto: Epicurious)

Eerst de boodschappen halen in de supermarkt. Makkelijk toch? Niet dus. Het recept is Amerikaans dus eerst moet je alle maten omzetten. Ook zijn er in Amerika blijkbaar veel meer ingrediënten te koop die in Nederland niet te vinden zijn zoals cornstarch. Dan maar een soortgelijk ingrediënt. Kijk dus eerst goed wat je allemaal nodig hebt en of dat in elke winkel te vinden hebt.

Tip: print het recept uit, zo komt er geen bloem en ei op je telefoon.

Ik ben bepaald geen keukenprinses en binnen vijf minuten was het ook al een complete chaos in de keuken. Ik voelde mijn moeders ogen branden in mijn rug. Die troep staat natuurlijk nooit op Pinterest.

De eerste ingrediënten moesten in een pan wat ik vreemd vond. Het ziet er echt heel vies uit en mijn vertrouwen in een goede afloop begon wel te dalen.

Kneden. Het vervelendste onderdeel van heel het proces. Uiteindelijk zag het er wel uit als deeg dus dat ik in ieder geval iets. Misschien is er toch nog hoop.

Ook de konijnen lukken redelijk. Alleen de oren zijn moeilijk mooi rond te maken. Maar ach, het lijkt tenminste ergens op.

Uiteindelijk gingen ze de oven in. Vanaf daar ging het weer bergafwaarts. Ze gingen erin als schattige konijntjes en komen eruit als ontplofte, misvormde konijnen.

Oké, ze zijn gaar maar daar is ook alles mee gezegd. De konijntjes zijn helemaal misvormd en aan elkaar geplakt. Ze zijn een soort van ontploft en hebben allemaal scheuren. Dus niet zo schattig als op het plaatje op Pinterest.

Over de smaak valt ook niet te praten. Ze waren echt heel vies.

Conclusie: als je een middag niks te doen hebt dan raad ik je het ten zeerste aan om te oefenen met Pinterst recepten. Misschien zal het dan ooit lukken. Maar als je iets wil meebrengen voor je schoonouders de volgende dag zou ik op safe spelen en naar de supermarkt gaan.