’S HERTOGENBOSCH – “U rende naar Beqiraj toe en gaf hem een karateschop in zijn zij, waarna u hem, samen met onder andere uw broer en oom, bleef ‘naschoppen’. ” De rechter onderbreekt de officier van Justitie: “Naschoppen?” Remi H. reageert: “Dat is wanneer je iemand blijft schoppen nadat  al ie op de grond ligt. Maar dat heb ik niet gedaan, ik heb hem alleen maar geduwd.”

De officier van Justitie vindt dat wat er plaatsvond tijdens de wedstrijd erg tegen de richtlijnen en regels van de KNVB gaat: “De KNVB gooit ons bijna dood met fair play. Fair play is belangrijk in elke sport.  We worden overal eraan herinnerd dat we netjes moeten zijn tijdens sporten. Respect is belangrijk, en dat liet u niet zien.”

“Hij kwam als een dolleman uit het doel gevlogen”, verklaart een teamgenoot van Remy H. in een getuigenrapport. “We probeerden hem rustig te krijgen, maar het werd alleen maar erger.”

Het zou begonnen zijn met Beqiraj die per ongeluk tegen een tegenspeler opliep. De tegenstander in kwestie zou redelijk nuchter hebben gereageerd, maar alsnog kwam van het een het ander. Meneer H. kwam aangerend om hem een karatetrap te geven, iets wat zijn teamgenoten ook bevestigen.

Dit vindt de rechter opmerkelijk: “Zelfs Kruitmans, uw teamgenoot, bevestigt dat u Beqiraj heeft geslagen en geschopt. Hij heeft geen belang bij dit vertellen, misschien zou je zelfs kunnen zeggen dat hij belang zou hebben bij liegen.”

“Zijn oor was bijna van zijn hoofd af”

De benadeelde liep volgens getuigenrapporten en zijn eigen rapport zwaar letsel aan zijn oor op. Futsal Club Tiel schreef op de clubpagina op Facebook dat Beqiraj naar het ziekenhuis moest met een ‘gapende hoofdwond’ die direct gelijmd moest worden. De officier van Justitie ligt toe: “Na de wedstrijd moest Beqiraj naar het ziekenhuis met een oor dat bijna van zijn hoofd af was. Een vier centimeter diepe scheur moest gelijmd worden in het ziekenhuis.”

Remy H. is ervan overtuigd dat hij vrij van schuld is: “Ik heb hem geduwd, dat geef ik toe, maar echt, daar blijft het bij.”

De getuigenverklaringen verschilden veel, maar volgens zowel de rechter als de officier van Justitie komt dit heel veel voor bij geweldincidenten zoals deze. Toch staat in elke verklaring dat Remy Beqiraj meerdere malen in zijn gezicht heeft geslagen.

“Onterecht veroordeeld”

Daarmee”, zegt de rechter, “is er genoeg bewijs dat Remy H. Beqiraj wel degelijk heeft geslagen.” Toch is er niet voldoende bewijs om te zeggen dat het letsel dat Beqiraj heeft opgelopen specifiek door Remy’s slagen kwam.

Remy is het daar niet mee eens: “Dat ik veroordeeld wordt voor duwen zou het terecht zijn, maar voor slaan niet. Dat heb ik echt niet gedaan”

De rechter heeft Remy H. voor mishandeling veroordeeld. H. heeft een geldboete van €500 opgelegd gekregen.