Veel mensen hebben volgens Roel van Buggenum, personal trainer bij Source PT, een verkeerd beeld bij de juiste manier van gewichtsafname. Volgens hem is het belangrijkste onderdeel je voeding. Zolang jij gevarieerd eet, let op je aantal kilocalorieën en energiewaardes val je af. Sporten moet meer gezien worden als levensstijl en iets om je fit te voelen.

Het gebruik van de populaire powerfoods is volgens hem zinloos. “Dit vult voornamelijk de portemonnee van mensen die het verkopen. Chia zaad is bijvoorbeeld vogelzaad wat nu gegeten wordt door mensen en een bijzondere werking zou moeten hebben. Niks is minder waar”, verklaard de personal trainer.

Tijdens carnaval eten mensen ongezond, drinken ze veel bier en slapen weinig. Veel factoren dus om aan te komen. Wat je het beste kan doen om weer op gewicht te komen, legt de personal trainer hier uit.