De aankondiging van Justin Bieber op Pinkpop heeft veel losgemaakt. Fans van de Canadese popster doen er alles aan om erbij te zijn, terwijl een aantal vaste bezoekers van het festival Pinkpop juist een jaartje overslaan. Melissa, 19 jaar, is een enorme ‘Belieber’, bezoekt concerten in binnen- en buitenland en als het aan haar ligt is ze er ook in Landgraaf weer bij. Tess, 20 jaar, is een vaste bezoeker van Pinkpop. Althans, dat was ze, tot de aankondiging van Bieber.

Tess: “Ik kom al zeven jaar op Pinkpop. In het begin ging ik vooral voor de artiesten, maar de sfeer was voor mij de reden om terug te komen. Het is een festival waar jong en oud komt en iedereen gaat goed met elkaar om.

Melissa: “Ik vind de muziek van Justin Bieber geweldig. Zijn nummers betekenen veel voor mij, omdat ik me er vaak in kan vinden. Alleen al van de afgelopen tour heb ik vijftien concerten gezien. Elk optreden is anders en het blijft leuk om naartoe te gaan.”

Tess: “Dit jaar haak ik af. Dat Justin Bieber naar Pinkpop komt vind ik drie keer niks. Die hoort niet thuis op een festival. Het trekt gillende meiden aan die alleen komen voor Bieber, niet voor Pinkpop.”

Melissa: “Een paar jaar geleden had ik de kritiek op het publiek begrepen, maar de fans zijn met Justin meegegroeid. Als je rondkijkt bij zijn shows zie je veel volwassenen en jongens, het zijn al lang niet meer alleen maar 12-jarige hysterische meisjes. Dat Justin niet bij Pinkpop past kan ik ergens wel begrijpen, maar niemand wordt gedwongen om erheen te gaan.”

Tess: “Ik zou eerder weg kunnen gaan, maar zo’n artiest verpest ook de dagsfeer. Dat zag je ook toen The Rolling Stones er waren; het is een ander soort mensen dan de mensen die normaal naar Pinkpop komen. Ze weten niet wat een festival is en verpesten het voor de rest.”

Justin Bieber treedt zaterdag 3 juni op op Pinkpop. Het festival vindt plaats op 3, 4 en 5 juni. Andere aangekondigde artiesten zijn onder andere Martin Garrix, Green Day en Kings of Leon.

Foto: Flickr // Joe Bielawa