In poppodium 013 in Tilburg vond gisteren voor het eerst het Jongerenverkiezingsdebat plaats. Tijdens deze avond gingen verschillende politici in discussie met jongeren. De nieuwsredactie nam een kijkje. 

Het debat was een initiatief van Sociaal Werk Nederland, R-Newt en ContourdeTwern. Arend Meijer (D66), Nevin Özütok (GroenLinks), Sjoerd Potters (VVD), Stijn Steenbakkers (CDA), Sandra Beckerman (SP), Martijn de Kort (PvdA) en Hermen Vreugdenhil (ChristenUnie) stonden deze avond klaar om alle vragen van de aanwezige jongeren te beantwoorden. De stellingen hadden betrekking op categorieën, zoals talent, werk, opleiding en vrije tijd.

Marijke Vos van Sociaal Werk Nederland was ook aanwezig deze avond. Zij vertelt over het evenement en de intentie ervan.

We wonen in Nederland, een mooi land, en we hebben het recht om te stemmen

Het belangrijkste van deze avond waren natuurlijk de jongeren zelf. Waarom vinden zij stemmen het zo belangrijk om te stemmen en wat drijft hen naar de stembus?

Sanne de Viet

Verkiezingsdebat from De Nieuwsredactie on Vimeo.