Uit cijfers van het UWV blijkt dat de werkloosheid onder jongeren sinds 10 jaar weer onder de 10 procent is gekomen. Dit is vooral in de sectoren landbouw en bouw te zien. Maar er is ook stijging in de uitzendbranche. Maar is dit een zegen of plaag voor de jongeren?  

Lisa van den Nieuwenhof van uitzendbureau Q2W, vindt het uitzendwerk niet het verbloemen van het probleem. “Sommige mensen komen niet aan het werk, dus helpen wij ze daaraan.” Q2W is gespecialiseerd in de sector zorg en neemt daarvan vooral mensen van MBO niveau twee aan. “Die mensen worden minder snel aangenomen, omdat zij moeten concurreren tegen de hoger opgeleiden.”

Ex-flexwerkster Anouk Stevens (22), opgeleid in de zorg op niveau drie, heeft een andere mening over het flexwerk. Peinzend antwoordt zij: “Het werk wat ik deed was heel leuk, alleen was het flexen totaal niet fijn.” Na haar studie kon zij meteen werken bij een uitzendbureau omdat er geen vacatures vrij waren in haar tak. Een jaar later heeft Stevens toch nog een vaste baan kunnen vinden.

Salaris
Het grootste verschil tussen een standaard baan en flexwerken zit het vooral in je inkomen. Je hebt geen vaste loon waar je rekening mee kunt houden aan het einde van de maand. Ook vertelt de jonge werker dat het bijna onmogelijk is een huis te kopen, omdat je moeilijk een hypotheek krijgt. “Ik had 500 euro aan huur, soms kwam ik tekort en moest ik van mijn ouders geld lenen.” Stevens moest daarom elke maand ervoor zorgen dat zij genoeg ingepland werd.

Bij Q2W heb je drie fases: A, B en C. Bij fase A heb je een nul-urencontract, bij fase B krijg je wel een urencontract, bij fase C krijg je een vast contract.. Stevens zat in fase B.

Een nummertje
Om aan haar uren te komen moest Stevens in een week soms op vijf verschillende locaties zijn. Daarom vindt Stevens flexwerk vermoeiender dan haar vaste baan nu. “Je moet je per groep bij het flexwerk, telkens opnieuw inlezen. Het is dan lastig een band te creëren met de cliënten waarmee je werkt.” Daardoor werd Stevens soms op de locaties als een nummer behandeld.

Van den Nieuwenhof en Stevens vinden het flexwerk een goede optie. Jongeren kunnen zo vaak meteen aan de slag. Je kunt door het flexen werkervaring opdoen en een inkomen hebben tot er een betere optie verschijnt. Ook al is de ex-flexwerker niet de positiefste over het uitzendwerk, Stevens is blij dat zij meteen na haar studie aan de slag kon.