Speciaalbier is niet meer weg te denken van de drankkaart in cafés. Brouwerij La Trappe speelt in op de populariteit en brengt een Konings Trappist uit.

Het bier van La Trappe zal niet alleen in Tilburg worden geschonken. Algemeen Directeur Thijs Thijssen: “Ik kan niet zeggen in welke cafés het bier verkrijgbaar is, maar we brengen het bier overal in Nederland uit. Zolang de voorraad strekt natuurlijk, na Koningsdag wordt er geen Koningsbier meer gebrouwen.”

Sinaasappelsmaak

“We voegen een speciaal ingrediënt toe: Mandarina Bavaria Hop. Daardoor zal het bier een beetje naar sinaasappel smaken.” Oranjebier, dus een oranje kleur? Daar zijn ze bij de brouwerij sceptisch over. “We voegen geen kleurstoffen toe, het drankje behoudt zijn eigen kleur.”

Concurrentie

Ook de Tilburgse biermaker LOC Brewery maakt een speciaalbier met een sinaasappelsmaakje. La Trappe ziet het echter niet als concurrentie. “Het is juist goed dat er meerdere Koningsbieren worden gebrouwen.”

Een royale geschiedenis

Dat La Trappe een koninklijk Trappist gaat brouwen is niet heel vreemd. De brouwerij is gelegen op de Koningshoeven: een trappistenklooster dat oorspronkelijk eigendom was van Koning Willem II. Toch zal Koning Willem-Alexander, ook wel bekend als Prins Pils, het bier waarschijnlijk niet proeven. “We bieden de Koning het bier niet aan, het is echt gemaakt voor de feestvierders.”