De derby FC Oss tegen FC Den Bosch heeft voor weinig spektakel gezorgd. Na 45 minuten stond er 1-1 op het scorebord en dat was na het laatste fluitsignaal ook het geval. FC Den Bosch bezet de 13de plek en FC Oss een plekje eronder.

In het Frans Heesenstadion in Oss was bijna niks te merken dat er een derby plaats ging vinden. Dat kwam doordat er alleen mensen in het stadion werden toegelaten uit de gemeente Oss of Bernheze. Daardoor zat het stadion ook maar voor de helft vol. De man waar vooraf voornamelijk naar gekeken werd, was FC Oss-spits Tom Boere. Hij heeft er dit seizoen na 26 wedstrijden al 27 in het netje gelegd.

FC Oss opent de wedstrijd slordig. De aftrap wordt gelijk aan de tegenstander gegeven, waaruit ook gelijk een eerste kans voor Den Bosch ontstaat. Vervolgens heeft Den Bosch bijna niks meer in te brengen want Oss creëert in een kwartier tijd, drie goede kansen. Het Osse offensief wordt beloond want in de dertigste minuut scoort Fatih Kamaci na een mooie voorzet van Cihat Celik.

Na de openingstreffer zet Oss door en heeft topscorer Boere een enorme kans op 2-0. Alleen hij geeft de bal af in plaats van zelf te scoren. Vijf minuten voor de rust komt FC Den Bosch onverwachts op gelijke hoogte. Uitblinker Mario Bilate schuift de bal koelbloedig in het doel na een snelle counter.

Weinig soeps
In de tweede helft was het erg lang wachten op een spannend moment. Het enige hoogtepunt was Den Bosch-trainer Wiljan Vloet. Hij maakte overuren langs de zijlijn om vooral zijn rechtsback, Jeremy Fernandes, toe te schreeuwen. FC Oss creëerde in de tweede helft welgeteld nul kansen. Spits Tom Boere kon ook amper bereikt worden.

De laatste fase van de wedstrijd was FC Den Bosch duidelijk de betere ploeg. Mede door twee wissels kreeg de ploeg iets meer spirit. In de blessuretijd was er nog een enorme mogelijkheid voor Den Bosch, maar de bal werd, na een schot uit de tweede lijn, op de doellijn nog weggekopt. Niet veel later klonk het eindsignaal en gingen beide ploegen met een punt naar huis.

’90 minuten lang niet bijzonder’
Achteraf waren beide trainers het met elkaar eens dat het geen goede wedstrijd was. Trainer François Gesthuizen van FC Oss was van mening dat zijn ploeg het karwei de eerste helft had moeten klaren. “Wij hebben genoeg kansen gehad in de eerste helft. Dan moet je gewoon de wedstrijd afmaken. In de tweede helft ging Den Bosch in een andere formatie spelen waar wij duidelijk veel meer moeite mee hadden. Dan moeten we ook genoeg nemen met een punt”

Den Bosch-trainer Vloet kijkt hier wat anders tegenaan. “In de eerste helft hadden we zeker moeite met FC Oss, maar door een goede counter komen we gelijk. Na rust en vooral in de slotfase hebben we 4 à 5 100 procent kansen gehad. Die kansen moeten we gewoon afmaken.”

Bekijk hier het fotoverslag van de wedstrijd:

Foto’s door: Demi Rothof