Een week lang komen dames vanuit heel Nederland naar de RAI in Amsterdam voor de Huishoudbeurs. De vrouwen komen voor de toiletreiniger, de proefmonsters en de altijd drukke foodhal, maar eigenlijk draait het vooral om een gezellig dagje uit met vriendinnen.

Door: Julian Klop & Claudia R. de Vries

Wat is er gezelliger dan met die vriendinnen in een touringcar naar de beurs te gaan? Geen zorgen over het parkeren, de route of treinen die niet rijden. Je wordt opgehaald, thuisgebracht en ondertussen kun je met je vriendin lekker babbelen over de spulletjes die je daar gaat scoren. Eenmaal aangekomen op de beurs staan de dames te trappelen; hun favoriete dagje kan beginnen.  De een begint met puzzelen, de ander bestormt de massagestoelen en weer een ander laat zijn creativiteit de vrije loop en maakt een schilderij.

Niet iedereen is zo enthousiast over de Huishoudbeurs. De uit Apeldoorn afkomstige Erica van Aarssen bijvoorbeeld heeft een afkeer tegen de beurs. Daar heeft ze zo haar redenen voor. Waarom vertelt ze hieronder in het audio-fragment.

Er zijn wel meer mensen die de Huishoudbeurs niks vinden. Vooral de mannen die verplicht mee moeten en constant op hun vrouwen moeten wachten, bij het toilet of bij het zoveelste kraampje.

Lees ook:
Huishoudbeurs: niet alleen voor ‘ouwe wijven’