Korte stedentrips in Europa worden steeds populairder, zo blijkt uit een onderzoek van Vliegtickets.nl. Buiten de populairste bestemmingen Londen, Barcelona en Málaga zijn er volgens Travel trendwatcher Tessa aan de Stegge ook nog andere bestemmingen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Volgens Aan de Stegge zijn er genoeg goedkopere alternatieven te vinden in het Oostblok: “Denk aan het Poolse Warschau, Ljubljana in Slovenië of Boekarest. Berlijn heeft enorm veel geschiedenis en past goed bij mensen die weinig geld hebben voor hun reis, studenten bijvoorbeeld.”

“Voorlopig komen hier nog minder toeristen dan in de populaire steden”,  merkt Aan de Stegge op, “De vraag is wel hoe lang dat duurt.” Wat er zo leuk is aan deze steden? “Vaak kun je hier nog goed uit eten zonder te hoeven reserveren of er veel voor te betalen. Daarnaast is de couleur locale sterker; ze zijn nog niet enorm ingespeeld op toeristen. Dit zorgt ervoor dat onder andere de activiteiten en maaltijden nog niet door hen zijn beïnvloed.”

Huidige top 5

Lissabon is een van de populairste bestemmingen voor een stedentrip.

De huidige top 5 volgens Vliegtickets.nl: Londen, Barcelona, Málaga, Rome en Lissabon, is volgens de reistrendwatcher niet zo heel verrassend. “Londen, Barcelona en Rome staan al een tijdje in deze lijst.”

Málaga is een nieuwkomer in de top 5. Aan de Stegge: “Vooral het zonnige klimaat en de vele mogelijkheden om buiten de stad in Andalusië op pad te gaan, maken deze stad een perfecte bestemming om op te vliegen.”