Het Burgemeester Stekelenburgplein in Tilburg wordt op Koningsdag overschaduwd door een reuzenrad. Met uitzicht op het feestgedruis kan je dineren in één van de gondels. De ‘Royal in the Sky’ is het eerste dat de koning zal zien tijdens zijn bezoek.

Het reuzenrad van de Bonheur Horeca Groep opent vanaf 24 april aan het begin van de Koningsroute. Met een hoogte van veertig meter springt het  direct in het oog. Bezoekers kunnen op grote hoogte twee uur lang dineren, tijdens Koningsdag met uitzicht op de menigte langs de route.

Het eten wordt bereid door Ralph Blaakenburg van het Tilburgse hotel Auberge du Bonheur. Je moet er wel wat voor neertellen: een all-in arrangement kost 55 euro, en kinderen zijn slechts een tientje goedkoper. Wat is er nou zo bijzonder aan eten in een gondeltje?

Volgens Bonheur-eigenaar Tom Gimbrère is dineren in het rad een bijzondere ervaring. “Je bent in een andere omgeving en beleeft het feest mee op grote hoogte. De stad ligt aan je voeten.” Het diner zelf is helemaal ‘oranje’, inclusief oranje tompoezen. “De combinatie van het reuzenrad met een diner maken het een avondje uit.”

Bron: Gemeente Tilburg

Wat men volgens Gimbrère vooral niet moet vergeten is dat het reuzenrad ook symbool staat voor Tilburg. De stad staat immers internationaal bekend door de Tilburgse kermis. “Het rad is het eerste dat  de koninklijke familie ziet zodra ze uit de trein stappen.”

Gemeentewoordvoerder Irma Galama bevestigt dat. “Tilburg is met meerdere kermissen per jaar echt de kermisstad van Nederland. Het kan niet zo zijn dat je dat niet uitdraagt wanneer de koninklijke familie op bezoek komt.” Ze denkt dat het diner van Tilburger Ralph Blaakenburg vooral wat laat zien van de bourgondische cultuur in de stad. “Het laat zien dat je in Tilburg lekker kunt feesten én eten.”

Het rad staat er op 30 april voor het laatst.