Serena Williams is zwanger. Dat maakte de 35-jarige Amerikaanse niet bekend via een persconferentie of een officieel statement, maar via Snapchat.

De koningin van het vrouwentennis plaatste een foto waar ze in een gele swimsuit poseerde en haar beginnende buik toonde. De 23-voudig grandslamwinnares komt dit kalenderjaar niet meer in actie. Haar optreden op de Australian Open in januari, het toernooi dat ze won, is ook haar laatste toernooi van dit tennisseizoen. Ze was toen al twee maanden zwanger.

‘Legendes moet je nooit afschrijven, kijk maar naar Federer’

Williams heeft de foto met het bijschrift ’20 weeks’ inmiddels verwijderd, maar haar woordvoerster Kelly Bush Novak bevestigde het nieuws woensdagmiddag al aan het Britse medium Reuters. ‘’Het is fijn om te melden dat Serena in de herfst een baby verwacht.’


2018

De Amerikaanse tennisdiva staat momenteel op 23 grandslamtitels. Eén minder dan recordhouder Margaret Court. Williams wordt in september 36 jaar oud en dus circuleerden er al snel geruchten dat ze haar laatste wedstrijd al gespeeld heeft. Maar volgens Bush Novak is Williams ‘verheugd’om in 2018 haar rentree te maken op de Tour.

De tenniswereld reageert
Robèrt Misset, sportjournalist voor De Volkskrant, gespecialiseerd in tennis, ziet geen reden waarom Williams in 2018 niet op topniveau zou kunnen terugkeren.  ‘’Natuurlijk, ze is dan 36. Maar waarom niet? Serena heeft gekkere dingen gedaan. Ooit ging ze als, ik meen nummer 80 van de wereld, naar de Australian Open. Toen won ze. Als iemand het kan, is zij het! Legendes moet je nooit afschrijven, kijk maar naar Federer.’’

Brooklyn Decker, vrouw van voormalig proftennisser Andy Roddick, reageerde bewonderenswaardig via Twitter.

Clijsters
Williams zou niet de eerste tennisster zijn die na een zwangerschap een Grandslam wint. De Belg Kim Clijsters won na haar tijdelijke afscheid in 2007 nog drie Majors, al was ze wel tien jaar jonger.