Vrijdagmiddag zijn de tegenstanders voor de halve finales van de Champions League én Europa League geloot. ‘Onze’ club, AFC Ajax, loot Olympique Lyon. De Amsterdammers spelen nu niet op 4, maar op 3 mei.

Als de Ajacieden als eerste thuis zouden loten, dan zou dat voor flinke organisatorische problemen zorgen. Burgemeester Van der Laan van de gemeente Amsterdam is namelijk tegen de voetbalwedstrijd tijdens de Nationale Dodenherdenking, die op dezelfde dag valt.

Hoewel de gemeente de komende dagen naar de mogelijkheden voor dit probleem wilde kijken, bevestigt de UEFA nu dat de wedstrijd verplaatst wordt naar 3 mei.  “We zijn blij dat de UEFA rekening heeft willen houden met het feit dat in Nederland op 4 mei de Nationale Herdenking is, en dat Ajax daarom op 3 mei thuis tegen Olympique Lyon speelt”, zo meldt een woordvoerder van de burgemeester.

Madrileense match
De andere halve-finalisten die het tegen elkaar op gaan nemen zijn het Spaanse Celta de Vigo en het Engelse Manchester United. Die clubs treffen elkaar wel gewoon op 4 mei. De dagen daarvoor spelen de halve-finalisten van de Champions League, die eerder deze middag ook geloot werden. De Madrileense clubs treffen elkaar op 2 mei terwijl de clash tussen AS Monaco en Juventus op 3 mei plaats zal vinden.

Resultaten loting Champions League:
– Real Madrid vs. Atlético Madrid
– AS Monaco vs. Juventus

Resultaten loting Europa League:
– AFC Ajax vs. Olympique Lyonnais
– Celta de Vigo vs. Manchester United