Racen met je trekker, een flinke dieselgeur en de lucht die gevuld is met dikke rookpluimen: menig boerenhart gaat er sneller van kloppen.

Boeren vanuit Nederland en België verzamelden zich op 22 en 23 april op de weilanden van het Brabantse Heukelom voor dé sport op het platteland: Trekkertrek. Het is een groot begrip in het boederijleven, maar hoe uit die passie en liefde voor de typische boerensport zich? De Nieuwsredactie maakte een fotoreportage.

  • De trekkers en vrachtwagens die voorbij komen gescheurd zijn speciaal opgevoerd en gepimpt voor de race. Tijdens de luidruchtige wedstrijden wordt er gemeten hoeveel gewicht een voertuig aankan. De voertuigen moeten het gewicht dat erachter wordt gemonteerd over de finish trekken, maar vaak wordt de finish niet eens bereikt omdat de motor het gewicht niet meer aankan. Op die manier testen boeren hun trots.