Na 15 jaar tophockey stopt één van de beste hockeysters die Nederland ooit heeft gekend met haar carrière. Naar De Telegraaf stuurde ze vandaag een vlog waar ze met spijt vertelt dat ze gaat stoppen. Het was al bekend dat ze niet meer mee doet aan de internationale competitie, maar nu speelt ze misschien zondag al haar laatste wedstrijd met haar club Laren.

In haar vlog dat ze naar De Telegraaf stuurt, vertelt ze dat het een erg lastig besluit is geweest. Omdat hockey een groot deel van haar leven uitmaakte. Ze volgt altijd haar gevoel en heeft dat nu ook gedaan.

Een unieke hockeyster

Herman Kruis, oud-bondscoach die tijdens de Olympische Spelen Naomi onder zijn hoede had, vindt het ontzettend zonde voor het Nederlands hockey. “Naomi is een unieke speelster die al haar tegenstanders uitspeelt met haar snelheid en technische vaardigheden. Ze is een ontzettend creatieve hockeyester, een groot gemis voor Laren.”

Niet alleen Naomi stopt, ook Ellen Hoog heeft aangegeven te stoppen. Is de oude garde dan nu helemaal uitgespeeld? “Het is goed dat ze stoppen. Deze tophockeysters hebben heel veel gebracht, zo wordt er ook weer plaats gemaakt voor nieuw talent”, vindt bondscoach Kruis.

Een ander leven

Naomi weet dat haar leven gaat veranderen. ”Ik heb van mijn achttiende tot mijn 33ste in de hoofdklasse gespeeld en heb heel veel leuke vriendschappen opgebouwd dankzij het hockeyen”, aldus Naomi tegen De Telegraaf.

Ze begon met hockeyen bij HDM. Later speelde ze bij Klein Zwitserland en Laren. De hockeyster speelde 229 interlands (45 doelpunten). In 2009 en 2016 werd ze verkozen tot beste speelster en met Oranje won ze maar liefst twee keer Olympisch goud.