Hij woont pas een half jaar in Tilburg en nu al heeft singer-songwriter Chris Van Binnendijk een ode aan de stad gegeven. Zijn nummer ‘Let’s make this city great again’ is een oproep om Tilburg te behouden zoals het nu is en niet altijd toe te geven aan nieuwe investeerders en ondernemers.

Onder zijn artiestennaam Chris T. Rand werd het nummer gisteren online gezet. Chris woont sinds november in Tilburg en is sindsdien steeds meer  van de stad gaan houden. “Het gerucht gaat dat een ondernemer theater De Boemel wil opkopen om daar een horecaonderneming op te zetten”, legt hij uit. “Met dat gegeven in mijn achterhoofd is dat nummer geschreven. Een plek als De Boemel mag in Tilburg eigenlijk nooit verloren gaan, ik zou dat persoonlijk heel jammer vinden.” De Boemel is een theater in Tilburg waar iedereens gratis naar binnen mag en waar volgens Van Binnendijk jong muzikaal talent de kans krijgt om zich te ontwikkelen.

Maar Tilburg behouden zoals het nu is, kan volgens de zanger ook met een klein gebaar. Dat heeft hij ook in zijn nummer bewerkt met de zin ‘There isn’t time to waste my friend. Let’s stand up or fall while trying’. “Als ik door Tilburg loop en ik zie afval liggen dat iemand op de grond heeft gegooid, gooi ik het in de prullenbak. Dat zouden we eigenlijk allemaal moeten doen.”

Het is niet de eerste keer dat Chris T. Rand een nummer over Tilburg schrijft. In de zomer van 2015 schreef hij ‘Wat is ’t toch met Tilburg’. Naar aanleiding van de aantrekkingskracht die Tilburg op zijn vriendin had. “Zij is een echte Tilburgse en wilde graag terug naar haar geboortestad.”