Geloof jij in God, Allah of het spaghettimonster? Dan ben je niet de enige. Alleen al op zaterdag 10 juni komen er 25.000 jongeren bijeen op de grote EO-jongerendag. Waar ze samen bidden, liedjes zingen en feest vieren.

Hoe doen die jongeren dat toch? Het studentenleven combineren met het geloof? De nieuwsredactie vroeg het Maarten Fieret, student Bestuurskunde (19) uit Tilburg. Hij zit namelijk bij een christelijke studentenvereniging en is dagelijks bezig met het geloof. “Mijn relatie met God uit zich op verschillende manieren. In eerste instantie voelt het als een soort voorbeeld, zo zou ik moeten leven. Daarnaast ervaar ik God heel erg in mijn leven. Soms door wat mensen tegen mij zeggen, maar soms voelt het ook alsof hij iets tegen mij zegt. Dat is raar te omschrijven, maar dat is wel heel bijzonder.”