De 18-jarige Robbie van de Graaf was er eind vorig jaar van overtuigd: de kampioensschaal gaat dit seizoen niet naar Feyenoord. De Eindhovenaar was zo zeker van zijn zaak dat hij zijn voorspelling op Twitter wereldkundig besloot te maken. Als hij het mis zou hebben, kon iedereen die het bericht retweette rekenen op 50.000 euro.

De tweet begon al snel een eigen leven te leiden. Inmiddels hebben meer dan 1300 mensen het bericht gedeeld. Vooral de laatste weken regent het retweets.

Nu de Rotterdamse club zo goed als zeker kampioen wordt, beginnen veel retweeters ongeduldig te worden.

Belofte
Van de Graaf zegt zich netjes aan zijn woord te zullen houden. “Belofte maakt schuld. Als Feyenoord kampioen wordt, ga ik gewoon uitbetalen.” Omdat de 18-jarige nog geen dikke spaarrekening heeft, gaat hij dat doen in FIFA-coins. “Ik ga volgende week spelers van de markt kopen voor 50.000 coins per stuk. Mensen moeten scherp zijn op mijn tweets om hun prijs te verzilveren.”

15 miljoen
Helaas kunnen niet alle retweeters zich onder de gelukkigen scharen. “Als mensen nu nog retweeten is dat natuurlijk niet fair. Je kunt het vergelijken met een loterij. Wanneer je weet dat de hoofdprijs in een bepaalde wijk gaat vallen, kun je ook geen loten meer kopen voor die wijk.”

Om te bepalen aan wie hij geld verschuldigd is, kijkt de Eindhovenaar naar het moment van de wedstrijd Feyenoord – PSV. Dat was op 18 september. “Toen waren er driehonderd retweets, dat is dus 15.000.000. Dat is dus het bedrag dat ik ga weggeven.”

Landstitel
Feyenoord speelt zondag uit tegen Excelsior. Als de ploeg die wedstrijd wint, is het verzekerd van de landstitel.