In de tijdrit van 39,8 kilometer van Foligno naar Montefalco maakt de Limburgse Tom Dumoulin kans om de roze trui van Nairo Quintana over te nemen. Voor aanvang van de Etappe heeft Quintana een marge van 30 seconden op de Nederlander.

Afgelopen zondag zorgde de beklimming van de Blockhaus voor de eerste drastische verschuivingen in het algemeen klassement. Nairo Quintana toonde zich een klasse apart,  hij won de etappe en pakte de roze trui. De beste Nederlander, Tom Dumoulin, kwam als derde vlak achter de Fransman Thibaut Pinot over de finish. Vincenzo Nibali, de Italiaanse favoriet, kon niet met de beste klimmers meekomen, en verloor ruim een minuut op Quintana. In totaal staan nu drie nederlanders in het algemeen klassement. Na Dumoulin volgen Bauke Mollema op de vierde positie (+0,51 minuut) en Steven Kruijswijk (+3,10 minuut) op de tiende plek.

Volg via deze liveblog de jacht Tom Dumoulin en de andere klassementsmannen op de Maglia Rosa.