Ajax krijgt nieuwe uittenues voor het seizoen 2017/2018. De club maakte deze dinsdagmiddag bekend. Het tenue dat compleet voor bijna 150 euro te koop is, heeft veel weg van de outfit waarin het team in 1995 de Champions League won.

Het nieuwe uittenue van de Amsterdamse club zal voornamelijk donkerblauw zijn. De letters die op de shirts staan, zijn in de stijl van de Amsterdamse school van de jaren ‘20. Dit lettertype wordt ook gebruikt bij de bruggen van de Amsterdamse grachten.  De drie kruizen die typerend zijn voor de stad, komen terug op de kousen.

Meningen over het nieuwe tenue zijn verdeeld.

Na het bekendmaken van de nieuwe tenues was de webshop tijdelijk lastig bereikbaar.

Ieder jaar krijgen voetbalclubs een nieuw tenue. Zo ook Ajax, deze zijn in onderstaande tijdlijn uitgelicht.