Het KNMI heeft de eerste zomerse tempraturen gemeten in de Bilt. Het is dan ook niet vreemd dat half Nederland deze week weer op het terras zit. Maar daar hoort natuurlijk wel een lekker drankje bij! Deze moet je zeker geprobeerd hebben.

Minder alcohol, meer smaak

Biersommelier Bas Schampers ziet een groeiende trend in het drinken van zogenoemde IPA-bieren. Dit blonde bier is uniek omdat het meer hop bevat dan andere bieren.

Het hop in IPA-bieren versterkt de geur. Daarom ruikt het vaak naar citrusvruchten of ander fruit. Toch is de smaak bitter. Een unieke combinatie die de zomerse dorst volgens Schampers gaat lessen.

“In de zomer wil je een biertje met niet te veel alcohol, maar wel eentje die fris is en een lekkere smaak heeft,” aldus Schampers.

And the winner is….

In maart werd de Dark and Stormy bekroond tot de cocktail van het jaar. Dat gebeurde tijdens de Amsterdam Cocktail Week. De kenners zeggen dat deze mix het hart van Nederlandse cocktaildrinkers zal veroveren.

Volgens mixoloog Rob Nuijten resulteert de smaakcombinatie van fruit, de smaakversterkende alcohol en frisdrank in de perfecte dorstlesser voor op het terras. Dat het drankje, dat meer dan 150 jaar geleden in Bermuda ontdekt werd, nu ons land overneemt verbaast Nuijten dan ook niet.

De zon schijnt en de tempraturen zijn perfect. Dus wij zeggen alvast PROOST!

Welke cocktails ga jij proberen?
 • Dark and Stormy 80%, 4 stemmen
  4 stemmen 80%
  4 stemmen - 80% van alle stemmen
 • Iets anders 20%, 1 stem
  1 stem 20%
  1 stem - 20% van alle stemmen
 • Gin Tonic 0%, 0 stemmen
  0 stemmen
  0 stemmen - 0% van alle stemmen
 • Sex on the beach 0%, 0 stemmen
  0 stemmen
  0 stemmen - 0% van alle stemmen
 • Cosmopolitan 0%, 0 stemmen
  0 stemmen
  0 stemmen - 0% van alle stemmen
Totaal aantal stemmen: 5
mei 18, 2017 - maart 29, 2018
De poll is beëindigd