Hoe mooi zou het zijn als er een middeltje zou bestaan om de haargroei te versnellen? Beautyvloggers lijken dat middel nu gevonden te hebben. Met de zogenaamde ‘inversion methode’ groeit je haar met één centimeter per dag. Tenminste, als we de vloggers mogen geloven.

Inmiddels hebben al tientallen beautyvloggers, voornamelijk jonge meisjes, de techniek uitgeprobeerd in hun video’s. Zittend in hun tienerkamer demonstreren ze hoe ze een mengsel van ei, olijfolie en honing in hun haar smeren. Vervolgens laten ze hun haar een tijdje los naar beneden hangen, om het daarna te gaan douchen.

Volgens Belén van youtubekanaal Be Beauty heeft de techniek al na 24 uur effect. “Mijn haar is echt een paar millimeter gegroeid.” Toch ziet de YouTuber ook een nadeel aan de methode. “Het mengsel is er moeilijk uit te wassen. Toen ik vanochtend wakker werd, was mijn haar nog steeds heel vettig.”

Vlogger Danique van der Mark leek daar minder last van te hebben. Bij haar groeide het haar, naar eigen zeggen, zelfs met vier centimeter.

Geen enkel wetenschappelijk onderzoek lijkt aan te kunnen tonen dat een combinatie van ei, olijfolie en honing daadwerkelijk invloed heeft op de haargroei.

Werkt het?
We leggen de methode daarom voor aan Marloes Polderman, dermatoloog bij het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Werkt het echt?