Wethouder Erik de Ridder heeft gisteren kennischeques uitgereikt aan de Tilburgse bedrijven Haans Lifestyle en Fijn Woontextiel. Met de cheque kunnen ondernemers studenten inhuren die hen kunnen helpen. Studenten nemen nieuwe kennis mee die de bedrijven nog niet in huis hebben. 

De kennischeque is een initiatief van de gemeente. Het is subsidie in de vorm van een cheque die maximaal 5000 euro waard is. Het stelt ondernemers uit het Midden- en Kleinbedrijf in staat om kennis van studenten te gebruiken op het gebied van marketing, bedrijfsprocessen en duurzaamheid. Studenten kunnen op die manier ook ervaring opdoen in de praktijk.

Uitreiking met een feestelijk randje
In januari zijn de cheques al uitgekeerd maar gisteren was de officiële, feestelijke uitreiking met de Tilburgse wethouder.

‘De student vult ons goed aan’

Eigenaar Arno Mieras van webwinkel Fijn Woontextiel is erg blij met zijn cheque. In onderstaand fragment vertelt hij over zijn ervaring met student Rick Heine van Tilburg University.

De kennischeque bestaat sinds juni 2016. Zeventien bedrijven hebben er tot nu toe gebruik van mogen maken.