Na de feestavond van afgelopen zaterdag, is NAAIS X BRUKT. donderdagmorgen officieel voor het eerst geopend. Het winkeltje is gevestigd in het multifunctionele pand van BANK15, een verzamelplaats voor creatieve ondernemers.

NAAIS X BRUKT. is een samenwerking tussen twee jonge ondernemingen. BRUKT. verkoopt vintage interieur en tweedehandskleding, NAAIS. maakt alternatieve kleding en richt zich op naaicursussen. Nu slaan de bedrijven de handen ineen.

‘’Een beetje ‘hipster’ is het wel. Mensen komen naar onze winkel als ze echt naar iets specifieks op zoek zijn,’’ aldus Renate Brugman, eigenaresse van NAAIS. Het woord kringloopwinkel wil Brugman niet in de mond nemen. ‘’Bij een kringloopwinkel wil je iets voor een tientje mee kunnen nemen, dat is hier niet aan de orde.’’

Het nieuwe bedrijfje richt zich op producten die ‘hot’ zijn, vintage spullen waar mensen de portemonnee voor willen trekken. De combinatie van het naaiwerk van NAAIS. en de eigenzinnige kleding- en interieurstijl resulteert in een bijzonder, opvallend winkeltje.