Hoe identificeren jongeren kunst met de online wereld waarin we leven? In samenwerking met Art Baby Gallery stelt showroom MAMA het open-call project Wallpaper tentoon. Kunstenaars krijgen de kans hun online bevindingen te delen.

Jong talent kan werk opsturen, vervolgens printen bezoekers hun favoriete kunst uit en plakken ze het op een van de muren van MAMA.  Op die manier richten de bezoekers de tentoonstelling zelf in. “Je hoeft niet iemand te zijn die verstand van kunst heeft om deel te nemen. Ook bezoekers van de tentoonstelling tellen mee en worden serieus genomen,” vertelt Marloes de Vries. “We laten werk zien waar nog geen mening over is gevormd. Daarom is het aan onze bezoekers om die te vormen.”

 • Open-call tentoonstelling Wallpaper. Een samenwerking tussen Art Baby Gallery en showroom MAMA.
 • Jong talent kan werk opsturen, vervolgens printen bezoekers hun favoriete kunst uit.
 • Iedere bezoeker krijgt een emmertje met lijm en een kwast.
 • Veel bezoekers komen vaker terug om te zien wat er aan de tentoonstelling is veranderd. Ook claimen sommige bezoekers een hele muur.
 • Hoe vaker een kunstwerk wordt geprint, hoe meer geld de kunstenaar krijgt van de oprichters. Op die manier steunen ze de jonge kunstenaars.
 • Je mag zelf bepalen waar en hoe je het kunstwerk op een van de muren van MAMA plakt.
 • Kunstgaleries in New York laten volgens Grace Miceli (Art Baby Gallery) en Marloes de Vries vooral duur werk van blanke mannen zien. MAMA creëert een plek voor kunstenaars die er geen toegang tot hebben.
 • Bedrijven die festivalposters ophangen in de stad voeren een soort ‘oorlog’ ; ze plakken over elkaar heen en claimen stukken van de stad. Dit is een van de inspiratiebronnen voor de oprichters.
 • Email Me door Joshua Keeney, Washington. “Het is een reactie op het idee dat online liefde en relaties niet werken. Voor mij is het verschil tussen real life en online minimaal. Email Me is een digitale liefdesbrief. Dit verklaart de roos op het toetsenbord.”
 • "Door dit project communiceren mensen op een nieuwe manier. Door de verschillende en bijzondere kunst die anderen delen, leer je meer over mensen", aldus Joshua. Volgens hem maakt dat het project zo mooi.
 • Ook jij kunt deelnemen aan het project. De tentoonstelling is t/m 18 juni te bezoeken in showroom MAMA in Rotterdam. Check www.wallpaper.showroommama.nl voor info.