Wat doen barvrouwen voor een gulle fooi? En wat voor mensen geven de meeste fooi? Sanne van Benthem werkt als barvrouw in Eindhoven bij café ’t Lempke op Stratumseind. Zij verdient op een drukke zaterdagavond zo’n dertig à veertig euro aan fooi. In het audiofragment vertelt ze welke creatieve manieren er zijn voor het personeel om een extraatje aan het einde van de avond mee naar huis te nemen.

Zaterdagavond is het weer Nacht van de Fooi. Op dit moment staat de teller op 506 horecagelegenheden in heel Nederland, die zaterdagnacht hun fooi afstaan aan de organisatie die ontstaan is uit een studenteninitiatief. Samen met stichting Wilde Ganzen doneren ze het geld aan zes kleinschalige, duurzame ontwikkelingsprojecten. Café ’t Lempke doet ook mee aan Nacht van de Fooi en Sanne vindt het geen probleem dat ze zaterdagavond geen fooi mee naar huis mag nemen. 


Welke horecagelegenheden in jouw stad doen mee met de actie?

Breda
Brandpunt, Café de Vrachtwagen, Café Moeke Ginneken, Colonie Breda, De Engel, De Heeren van Breda, De Saeck, Dickens en Jones, Eetlokaal Zin, Il Padrino, Kleijne, La Cucina Italiana, Naam horeca, Omearas Pub, Oncle Jean, Publieke Werken, t Poolcafe, Venise Bar.

Eindhoven
At the Movies, Balls and Glory, Cafe ‘t Lempke, Cafe Centraal, Cafe de Looier, Cafe Spijker, Cafe Stacey’s, Cafe Thomas, Cafe Wilhelmina, De Bierprofessor, de Steak Fabriek, Drinkers Pub, In den, Bergsche Tuin, Kafe de Kram, Kafee Aloys, Kafee de Borrel, Kafee Kix, Kaffee de Groot, Ketelhuis, La Route, Mangiare, O’sheas, Peppers, Soho, Stadscafe De Vooruitgang, Stadsrestaurant, Welp, Stage Music Cafe, The little One, The Village Eindhoven, Villa Fiesta.

Tilburg
Bolle, Taphuys.