Als ze zondag 21 mei weten te winnen van concurrent Volendam, worden de handballers van de Limburg Lions voor de derde keer op rij landskampioen.

De Lions: als je uit het zuiden komt, ken je de handbalclub ongetwijfeld. Daar zijn ze namelijk ontzettend populair. Waar het in grote delen van het land de voetbalclubs zijn die de meeste fans hebben, is in Limburg het handbal een ware volkssport. ‘’Vanuit oudsher is handbal heel populair in Limburg’’, aldus Hoiting. ‘’We waren er ook heel goed in. Ik denk dat het vanuit die tijd is doorgeborduurd naar het heden.’’

Dit is al de zevende keer dat de doelman met de Lions een wedstrijd om het landskampioenschap speelt. Toch went het nooit helemaal. ‘’Kampioen kunnen worden met jouw club is zoiets bijzonders, daar heb je altijd gezonde spanning voor. Dit zijn de wedstrijden waar je het als topsporter voor doet.’’

De finale bestaat uit ‘the best of three’. Dat betekent dat de club twee van de drie wedstrijden moet winnen om kampioen te worden. Vorige week wonnen ze al van Volendam. Als ze zondag ook winnen, hoeft er dus geen derde wedstrijd gespeeld te worden.