Bij de Needle Art Convention in Breda is live te zien hoe internationale tattoo artists hun werk uitvoeren. Een van de presentatrices van het evenement is de Belgische Femke Verstraete (34), een bekend tattoo model. Zij vertelt over de industrie waarin zij zich dag en nacht bevindt. ‘’Ik word zeer gerespecteerd, ook al tatoeëer ik zelf niet. Ik merk wel dat vrouwelijke artiesten zich, zeker in het begin, moesten bewijzen aan de mannen. Het is tegenwoordig een gedeelde scene, voor zowel mannen als vrouwen. Vroeger was dit niet vanzelfsprekend, nu is het heel normaal. ‘’

  • Femke Verstraete: ‘’Ik wilde altijd al een tatoeage, dus toen ik 18 jaar werd, dacht ik: ‘fack it, het is nu legaal.’ Ik ben de eerste de beste tattooshop binnengestapt en heb een ‘tramp stamp’ laten zetten.’’ (Een ‘tramp stamp’ is een tribal - zwarte tekeningen met geometrische vormen en lijnen - tatoeage op de onderrug).
  • Een van de populairste plekken voor vrouwen om een tattoo te laten zetten is de pols.
  • Tevens is dit ook een van de pijnlijkste plekken. De huid aan de binnenkant van de arm is zo dun dat deze enorm gevoelig is.
  • Afleiding zoeken is belangrijk bij tatoeages die lang duren. Muziek luisteren werkt ontspannend.
  • Naast dat er veel vrouwen op de conventie te vinden zijn die een tatoeage laten zetten, zijn er ook veel vrouwelijke tatoeëerders die hun skills laten zien.
  • Er komen steeds meer nieuwe trends. Eén daarvan is permanente make-up. ‘’Heel veel vrouwen vinden het lastig om hun wenkbrauwen in de juiste vorm te tekenen, dit is dan een makkelijke oplossing,’’ aldus Maggy Zinkstok, permanente make-up artiest.
  • Pijn is een emotie, emoties kun je uitschakelen.
  • Van een kleine vlinder, naar een grote adelaar.
  • Nu kun je toch écht niet meer terug.