Roboni 1, Delorean en Siberian Beast: zomaar drie van de vijfenveertig deelnemers die tegenover elkaar staan tijdens de FIRST Tech Challenge in Eindhoven. Nee dit zijn geen boksers, maar robots. Na een halfjaar bouwen, wordt op 20 mei bepaald welk studententeam de beste robot heeft gemaakt. De Nieuwsredactie nam een dag eerder een kijkje bij hun laatste voorbereidingen.

(Bijna) klaar voor de start
Hoewel de wedstrijden pas op 20 mei worden gespeeld, is er op vrijdag al genoeg te zien. De robots ratelen maar door, terwijl de makers zenuwachtig wat laatste dingen aanpassen. Er is echter geen sprake van een gespannen sfeer: iedereen laat maar al te graag aan elkaar zien waar ze het afgelopen halfjaar aan werkten.

  • Een lid van Team Space valt op met zijn kleurrijke jasje. “We waren in Amerika voor de wereldfinales van FIRST Tech Challenge en ik heb toen alle buttons van de andere teams verzameld.”

En de winnaar is…
Na een lange dag wedstrijden spelen tegen robots uit het buiten- en binnenland, kwam de winnaar van de FIRST Tech Challenge uiteindelijk van eigen bodem. Team Centurion uit Sint-Oedenrode ging er na een spannende finale met de winst vandoor.