Zondag 21 mei werd de tweede editie van Concorso Italiano gehouden bij Classic Park in Boxtel. Honderden auto’s van Italiaanse makelij troffen elkaar op het showterrein en zorgden samen voor een typisch gevoel van ‘temperamento’, zoals dat alleen bij Italiaanse auto’s te vinden is.

Om tien uur barstte het Italiaanse geweld los. Ferrari’s, Lamborghini’s, Lancia’s en natuurlijk FIAT’s uit alle bouwjaren verzamelden zich bij de ingang van automuseum Classic Park in Boxtel. Na een succesvolle eerste editie in 2016 mochten de fiere auto’s het terrein weer op zodat eigenaren en liefhebbers met elkaar van de flamboyante vormen van de ‘automobili’ konden genieten.

  • De eerste Alfa Romeo 33 kwam in 1983 op de markt als opvolger van de Alfa Romeo Alfasud. Het exemplaar op de foto is er een van de nieuwe generatie (1990), en wist met een vermogen van 130 pk uit een 1.7-liter 4-cilinder prima van zijn plek te komen. Het is een speciaal model voor de autofabrikant uit Milaan, omdat er bijna een miljoen exemplaren van zijn gebouwd. Ondanks dat productieaantal wordt het model helaas steeds schaarser.

Naast de grote aantallen supercars en klassiekers die hun aanwezigheid hadden, was er ook bezoek van de kleinere modellen. De Fiat Panda Club was met ruim 7 geëxposeerde exemplaren uit alle tijdsperioden prima vertegenwoordigd tussen de andere grote stands. Wij spraken Jeroen van Rosmalen, Panda-bezitter van het eerste uur.