In Eindhoven werd op 19 mei een 72-jarige vrouw beroofd in haar eigen huis. De twee dieven deden zich voor als nepagenten en kwamen zo het huis van de vrouw binnen. Stel dat dat jouw oma was…

Niet alleen in Eindhoven zijn er nepagenten actief, door heel Nederland komen er meldingen binnen van deze ‘babbeltruc’. De meeste nepagenten richten zich op senioren en spreken van een bepaalde melding in hun huis: gaslek, inbraak etc. Helaas trappen sommige ouderen hier in. “Senioren zijn nog goed van vertrouwen”, aldus politiewoordvoerder Willem-Jan Uijtdehage. Hij legt uit dat deze ouderen bijvoorbeeld nog gewend zijn om de achterdeur open te hebben staan. “Helaas zijn dat soort tijden voorbij.” Daarnaast verzekert Uijtdehage, dat politie nooit zomaar aan de deur komt. “Dus vraag even door en laat die mensen niet binnen!”

Wil jij je opa en oma helpen en ervoor zorgen dat zij nooit de verkeerde politieagenten in huis halen? Luister dan deze audio!

Tips die jij aan je opa en oma kan geven:

  • In de nacht of avond een politieagent aan de deur? Vraag om legitimatie!
  • Zorg voor een kierstandhouder! (Een houder die je aan de deur maakt, waardoor je de deur niet helemaal open hoeft te maken.)
  • Check 0900-8844 als je er niet zeker bent of het daadwerkelijk politie is. De politie weet namelijk waar haar collega’s uithangen!