Terwijl de meeste mensen van het weer aan het genieten zijn, bereidt een selectieve groep zich voor op een enorme uitdaging. Aanstaande zondag zullen zo’n 2.800 lopers deelnemen aan de eerste officiële marathon van Tilburg.

De organisatie is er ruim vier jaar mee bezig geweest, maar 28 mei is het dan eindelijk zo ver: de eerste Tilburgse marathon. Het parcours is zelfs gemeten door het IAAF, waardoor er officieel wereldrecords gelopen kunnen worden.

Toch kwam er nog heel wat meer bij de voorbereiding kijken zoals het afzetten van het parcours, EHBO en veiligheid. Voor dat laatste schakelde de organisatie ROC Tilburg in. Studenten van de opleiding Orde & Veiligheid mogen hun opgedane kennis in de praktijk tot uitvoering brengen.

De grootste uitdaging voor de organisatie zit hem echter in iets waar we totaal geen controle over hebben: het weer. Luister hieronder hoe ze daar mee omgaan.