Acrobatische gymnastiek oftewel, acrogym is een van de onderdelen van het internationaal toernooi tijdens het sportfestival IAG (International Ascension Gymnastiscs) in Den Bosch. Hier kon jong en oud tijdens Hemelvaart op allerlei manieren genieten van gymnastische sport. Verschillende sportverenigingen lieten zien wat ze in huis hadden. Naast onze zuiderburen, deden ook verenigingen uit Denemarken en Engeland mee.

Acrogym is een combinatie van acrobatiek, gymnastiek en dans en wordt vaak vergeleken met het circus. Tara van Ettinger, Acrogym coach bij Flik Flak Den Bosch vertelt waarom het zeker een sport is. ‘’Het technische deel telt dubbel, waardoor daar hard aan gewerkt wordt. Dit is overigens pas sinds dit jaar opgenomen in het nieuwe regelement. Het is vooral een combinatie van technische elementen en dans, waar een totaalplaatje van gemaakt wordt. Het zijn verschillende facetten die op het juiste moment in elkaar moeten vallen. Als dit niet zo is val je er al snel buiten. Alles moet kloppen, en dat maakt het een complexe sport,’’ aldus van Ettinger.