Op het World Design Event van dit jaar gaat de Dutch Design Foundation (DDF) een paviljoen maken, volledig van gerecycled plastic en geleende materialen van de inwoners van Eindhoven.

Het paviljoen, 30 bij 25 meter groot en 10 meter hoog, komt te staan op het Ketelhuisplein midden in Strijp-S. Het project draagt de naam People’s Pavilion en is een idee van ontwerpbureau’s Overtreders W en Bureau SLA, gevestigd in Amsterdam.

Vanaf 1 Juli staat op het Ketelhuisplein een machine klaar die ingeleverde plastic bekertjes en bakjes recycled in korrels. Die korrels worden gebruikt voor het maken van plastic tegels, die fungeren als gevelbekleding. Ook kunnen de inwoners meedoen aan de actie door hun oude stoelen uit te lenen. Aan de uitgeleende goederen mag overigens niet worden gesleuteld, de stoelen worden na het event weer netjes teruggegeven aan de eigenaar. Om de materialen uiteindelijk aan elkaar te monteren zijn door de ontwerpers speciale technieken bedacht.

De eerste bijdrage is al binnen ; een bedrijf uit Friesland is bereid om heipalen uit te lenen aan het project, dat te bewonderen is tegelijk met de Dutch Design Week, ook op Strijp-S.

Het World Design Event wordt tussen 20 en 29 Oktober voor het eerst georganiseerd. Tijdens het evenement denken ontwerpers na over verschillende thema’s als zorg, klimaatverandering en energie. Het People’s Pavilion word gebruikt voor bijeenkomsten, lezingen en optredens.