DWARS, de jongerenvereniging van de GroenLinks, vindt niet dat Jesse Klaver alleen aangekeken moet worden op het mislukken van de formatie. Gisteren werd bekend dat de formatiegesprekken wederom worden gestaakt.

Door: Sander Bouwmans

Voordat de formatiegesprekken met GroenLinks begonnen, was DWARS vrij sceptisch. Toch was de vereniging ook nieuwsgierig naar de uitslag van de besprekingen. De onderlinge verschillen waren van tevoren al te groot, des ondanks vond DWARS het wel jammer dat het op niets uit is gelopen, zo verklaart een woordvoerder.

Het migratiebeleid is het breekpunt gebleken. “Het gaat erom dat je afspraken maakt met Noord-Afrikaanse landen met amper stabiele regeringen om mensen terug te sturen. We hebben gekeken of we daar voldoende vertrouwen in hebben dat het op een fatsoenlijke manier gaat werken. Dat vertrouwen is er niet”, zegt Jesse Klaver tegenover NU.nl.

DWARS is van mening dat het migratiebeleid rondom Noord-Afrikaanse landen niet goed en inhumaan is. Ondanks deze bewoordingen is DWARS trots op GroenLinks.