Zowel de Technische Universiteit Eindhoven als Tilburg University zijn dit jaar gestegen op de World University Ranking van het vakblad: Times Higher Education. Deze lijst werd vandaag bekend gemaakt in het blad.

De TU in Eindhoven is dit jaar van plek 177 naar plek 141 gegaan. Met deze stijging van 36 plekken is Charlotte van den Heuvel, persvoorlichter van de TU, zeer tevreden. “Beoordelingen binnen deze ranglijst worden op verschillende vlakken gedaan, waaronder: onderwijs, onderzoek wetenschappelijke publicaties, internationalisering en samenwerking met bedrijfsleven. In dat laatste blinken wij als instelling het meeste uit. Daar zijn wij super trots op”, vertelt Van den Heuvel.

Ook Tilburg University merkt een groeiende tevredenheid en is dit jaar beland op plaats 195. Dat is drie plekken hoger dan afgelopen jaar. Tineke Bennema, woordvoerder van de Tilburgse Universiteit, vertelt hoe belangrijk het is om die tevredenheid te behouden. “Door het afnemen van nationale enquêtes, weten wij hoe we ons onderwijs beter kunnen inrichten,” vertelt Bennema. Volgens haar moet je het zien als de Michelinster; ‘je wilt constante kwaliteit behouden.’

Deze cijfers willen volgens Bennema echter niet alles zeggen. De uitkomsten moeten volgens haar met een korreltje zout genomen worden. “Bij de ene ranking kom je beter uit de verf dan bij een ander. Dat ligt aan de vlakken waarop ze hun beslissingen baseren.”