Mannen met een ontbloot bovenlichaam, daar houden wij wel van. Dat werd afgelopen maand met de viral waterpolo foto in Taiwan duidelijk. Toch weten veel mensen niet wat de sport precies inhoud of wie deze waterpoloërs zijn.

Zoals bij elk team wordt er om de zoveel tijd een teamfoto gemaakt. Bij waterpolo is dit soms in een badjas, maar meestal staan ze geposeerd in een ‘net iets te strakke’ zwembroek. Dit zorgde voor een hoop aandacht in Taiwan voor de Nederlandse waterpolo heren. Jesse Koopman (linksachter op de foto) speelt sinds vier jaar professioneel waterpolo en is erg blij met de foto die viral is gegaan: “Ik vind het grappig, het is een normale foto voor ons. We kunnen nog wel door Taiwan lopen, maar je merkt dat je aandacht krijgt.”

Beroep naast de sport
Naast deze topsport hebben sommige heren nog een baan of volgen en studie. Zo volgt Ruben Hoepelman (tweede man links midden) een opleiding geneeskunde, werkt Lars Gottemaker (derde man linksboven) als fysiotherapeut en volgt Jesse Koopman een studie Spaans. Robin van Lindhout (tweede van linksonder) uit Eindhoven is sinds negen jaar professioneel waterpoloër: “Professioneel waterpolo doe ik nu vanaf mijn 19e denk ik. In Nederland kan je er wel een vergoeding voor krijgen, maar meer dan semiprof kan je er niet uit halen.”


De ‘sexy’ groepsfoto van het Nederlands waterpoloteam © Twitter Robin van Galen