De PVV en de Belgische politieke partij Vlaams Belang gaan samenwerken tijdens de Belgische gemeenteraadsverkiezingen en de parlementsverkiezingen van 2018. Vlaams Belang is een Nationalistische rechts-conservatieve partij die streeft naar een van België onafhankelijk Vlaanderen. Evenals de PVV zijn ze ook tegen Islamisering.

De samenwerking tussen deze twee partijen is tot stand gekomen op basis van ideologische overeenkomsten. ‘’We zijn momenteel aan het kijken of we deze overlappingen in ideologie verder kunnen uitdiepen, een goede samenwerking is daarom nodig. Het is belangrijk dat onze partijen vaker afspreken en zo de contacten onderhouden’’, aldus een woordvoerder van het Vlaams Belang.

De toekomstplannen van de partijen stemmen ook overeen, beide gaan campagnevoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen. ‘’In het kader van de aankomende gemeente, provinciale en parlementsverkiezingen die gehouden worden in 2018 is het fijn om iemand als Geert Wilders aan je zijde te hebben. Zijn uitstraling werkt ook over de grens. Het plan is dat Wilders een dag in Vlaanderen campagne komt voeren en dat wij ook een dag in Nederlands campagne zullen gaan voeren’’, besluit de woordvoerder van het Vlaams Belang.

De exacte datum waarop Wilders campagne gaat voeren in Vlaanderen is nog niet bekend.