Tilburgse kerken nemen geen voorbeeld aan de nieuwe communievoorbereiding van de Osse Willibrordusparochie. Volgens de Katholieke kerk Nederland is er wel een landelijke daling van kinderen die hun communie doen.

De Willibrordusparochie in Oss gaat intensiever voorbereiden op de eerste heilige communie. Dit doen zij omdat de ouders vaak minder kennis hebben over het katholieke geloof. ‘’Hier in Tilburg blijven we gewoon bij ons eigen beleid. Ouders worden min of meer verplicht om intensief bezig te zijn met de voorbereiding, dit doormiddel van ouderavonden en om de 2 weken een viering’’, aldus Pastor Ben Jansen van de Heijkant-Quirijnstok parochie.

Landelijk is er een daling in het aantal kinderen dat hun eerste heilige communie ontvangt. Volgens pastor Jansen komt dit door de ontkerkelijking van de samenleving. De pastor geeft aan: ‘’Het is simpelweg niet meer zo als vroeger. We zijn van gemiddeld 60 kinderen die hun communie ontvangen naar vijftien gegaan.

Of meerdere kerken het voorbeeld van de Willibrordusparochie volgen, is niet bekend. Een woordvoerder van de Katholieke kerk Nederland geeft aan dat iedere kerkelijke gemeenschap zelf besluit.