Spanning voor de vrijwilligers van het Rode Kruis stijgt. Morgen hopen zij het wereldrecord EHBO te verbreken op de Dam in Amsterdam. Volgens hen gaat het aankomen op het laatste moment om genoeg vrijwilligers te halen. Tijdens dit evenement leren de deelnemers hoe ze iemand kunnen helpen wanneer er een ongeluk gebeurt.

‘’We hopen op het laatste moment nog aan genoeg mensen te komen. Het gaat spannend worden maar we gaan er voor. Morgen lopen er dan ook heel de dag vrijwilligers in Amsterdam om nog zo veel mogelijk mensen te werven’’, aldus Belinda van der Gaag woordvoerder van het Rode Kruis.

Het is morgen wereld eerste hulp dag. Omdat het Rode Kruis dit jaar 150 jaar bestaat, hebben zij dit jaar uitgeroepen tot jaar van de EHBO. ‘’Daarnaast vinden wij dat iedereen elkaar moet kunnen helpen in geval van nood. De kennis is in Nederland, op het gebied van EHBO, helaas nog niet zo goed. Morgen is dus een mooie manier om EHBO aan het licht te brengen,’’ vertelt van der Gaag.

Voor een wereldrecord zijn 2500 personen nodig, dit betekent dat het Rode Kruis er nog 673 nodig heeft. Onder de deelnemers morgen bevinden zich niet alleen vrijwilligers, maar ook enkele BN’ers waaronder tv presentatrice Irene Moors en prins Pieter-Christiaan.