Stel je voor, je gaat koken voor je huisgenoten. Je wilde eerst een supercool Jamie-Oliverrecept maken, maar omdat je te lui bent ga je naar de supermarkt en haal je onder andere: pizza, stokbrood, kruidenboter en vanillevla. Zonder dat je het doorhebt, is je mandje gevuld met bijna alleen maar sterk bewerkt eten.

Uit cijfers van Foodwatch blijkt dat zeventig procent van het eten in de supermarkt sterk bewerkt is. Niet zo gek dus dat je net daarmee thuiskomt. Sterk bewerkt eten is ongezond en bevat weinig vitamines en andere gezonde stoffen: kortom niet echt iets waar je moeder blij van wordt.

Om erachter te komen hoe slecht dit eten is en of je nou de rest van je leven alleen maar groente en fruit mag eten, vertelt diëtiste Jasmijn Gijzen onder andere wat bewerkt eten nou precies is en wat de gevolgen zijn van het eten van sterk bewerkt eten.