De ‘Sky Mirror’, het kunstwerk van gerenommeerd kunstenaar Anish Shapoor, wordt aanstaande zaterdag onthuld in het Tilburgse museum De Pont. In het bijzijn van prinses Beatrix en de kunstenaar zal het openbare werk onthuld worden. ‘’Een hele grote eer’’, vertelt Hedwig Zeedijk, woordvoerder van De Pont.

‘’Echt nerveus zijn we er niet voor. De prinses heeft vaker evenementen bij ons bijgewoond en ze kent het museum ook. Nu ze prinses is en geen echte verplichtingen heeft, kan ze zelf ook kiezen waar ze naartoe gaat. Dat geeft nog een extra bevestiging voor ons als museum’’, vertelt een trotse Zeedijk.

25-jarig bestaan
Ter voorbereiding op de opening wordt er wel iets meer dan normaal gevraagd. Ook omdat het museum zijn 25-jarig bestaan viert. ‘’We hebben meer kunstwerken in bruikleen voor de opening en zoals gebruikelijk bij ons is het evenement gratis. Daarom verwachten we wel wat extra drukte. De voorbereiding kost wat meer werk dan normaal’’, zo legt ze uit.

De onthulling is op 16 september en begint rond 13:00, maar hoeveel mensen er komen is lastig te zeggen, volgens Zeedijk. ‘’Het kunnen er 500 zijn, maar ook zomaar 2000. Het vereist wat extra aandacht. We zullen hekken wegzetten en aan extra beveiliging moeten denken, maar niets speciaals.’’

Foto: Jeanne van der Horst. Installatie Sky Mirror (for Hendrik), 2017, collectie De Pont museum, Tilburg.