Feyenoord speelt woensdagavond thuis tegen Manchester City. Ronald Koeman, die met Everton drie keer niet verloor van City, laat in zijn column in de telegraaf weten dat hij denkt dat Feyenoord kan stunten tegen de miljoenenploeg van trainer Josep Guardiola.

“Ben je niet agressief genoeg en geef je ruimte weg dan wordt het zomaar 5-0. Toch is Feyenoord thuis in staat te stunten. Als de ploeg compact speelt, komt er tegen City vroeg of laat een kans”, schreef Koeman.
Feyenoord-fan Tom Hogeweg sluit zich hier deels bij aan: “Het gaat lastig worden als je al ziet dat we het moeilijk hebben tegen Heracles. Maar als we alles geven is een stunt mogelijk. Vorig jaar tegen Manchester United dacht iedereen ook dat we kansloos waren, uiteindelijk wonnen we met 1-0.”

Lastig karwei
Feyenoord zal het waarschijnlijk moeilijk gaan krijgen tegen ‘The Citizens’. City won dit weekend overtuigend van titelkandidaat Liverpool. Daarnaast mist Feyenoord basisklant Nicolai Jørgensen, die zich afgelopen weekend tegen Heracles blesseerde. Daar bovenop komt nog dat Feyenoord vaak moeite heeft met Engels clubs, van de 41 wedstrijden tegen clubs uit Engeland won Feyenoord er maar 14.

Terug in de tijd
Feyenoord kent een rijke geschiedenis als het gaat om voetballen op het hoogste niveau in Europa, al was het de afgelopen jaren zeer mager. Met behulp van de onderstaande tijdlijn kun je je geheugen weer opfrissen.